Maku

Slaavilaishenkinen tattiseljanka

35 min
3
0

Slaavilaishenkinen tattiseljanka

MU
GL
0
3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 250 gherkkutatteja (puhdistettuna ja paloiteltuna)
  • 12 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 kplporkkanaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 75 gpurjoa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplmaustekurkkuja (kuutioituna + 1 dl lientä)
  • 1 tlpiparjuurta (raastettuna)

Lisäksi

  • 4 rklsmetanaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Sulata rasva kattilassa. Lisää sienet ja kuumenna, kunnes irtoava neste on lähes haihtunut.
Mittaa kattilaan vesi, liemikuutiot ja mausteet. Kuori ja paloittele juurekset. Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo viipaleiksi. Hienonna kuoritut sipulit.
Lisää kasvikset kattilaan ja keitä, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Viimeistele keitto kurkkukuutioilla, kurkunliemellä ja piparjuuriraasteella.
Kiehauta, mutta älä enää keitä. Nosta slaavilaishenkisten tattiseljanka-annosten päälle smetananokareet ennen tarjoilua.
•Tattiseljangan voit halutessasi tarjota pieniin, tiiviisiin leipiin koverretuista koloista.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä