Sitruunavoipatongit

2 h 45 min
5
0

Sitruunavoipatongit

Vehnäpatongit piristyvät sitruuna-parmesaanitäytteellä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlvettä (haaleaa)
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 dldurumvehnäjauhoja

Täyte

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlparmesaania (hienoksi raastettuna)
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienoksi silputtuna)

Päälle

  • 1 dlparmesaania (hienoksi raastettuna)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja nosta peitettynä jääkaappiin. Kohota taikinaa jääkaapissa 2–4 tuntia.

Vatkaa täytettä varten voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita siihen parmesaaniraaste, sitruunankuori ja -mehu sekä timjami.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat sentin paksuiseksi levyksi (noin 30 cm x 20 cm). Levitä täyte taikinalevyille ja kääri ne tiiviiksi rulliksi kääretortun tapaan.

Nosta patongit leivinpaperin päälle uunipellille.

Kohota patongit peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia. Tee kohonneisiin patonkeihin terävällä veitsellä viillot.

Paista patongit 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jos haluat patonkeihin erityisen rapean pinnan, laita paistamisen ajaksi uunin pohjalle teräsastiassa 1–2 dl vettä. Älä peitä patonkeja paistamisen jälkeen, jotta ne säilyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä