Kotivinkki

Sitruunatorttu – raikas ja sopivasti makea herkku kahvipöytään

{
Aktiivinen
Passiivinen
Sitruunatortun raikas maku lumoaa pöytäseurueesi takuuvarmasti! Tämä sitruunatahnalla täytetty piiras on niin vastustamaton, että sitä on pakko maistaa toinenkin palanen.
KA
0
0
Julkaistu 17.6.2010


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 100 gpehmeää voita tai margariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 1muna
  • 3½ dlvehnäjauhoja

Mantelitahna

  • 150 gmantelijauhoja
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2munaa
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria

Sitruunatahna

  • 2sitruunan raastettu kuori
  • 1 dlsitruunamehua
  • 3munaa
  • 2 dlsokeria
  • 100 gvoita tai margariinia
Tulosta

Sitruunatorttu – ohje:

  1. Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina kahden voi- tai leivinpaperin välissä ohueksi ja nosta se voideltuun piirasvuokaan.
  3. Nosta piiraspohja hetkeksi pakastimeen.
  4. Sekoita mantelitahnan aineet monitoimikoneessa tahnaksi.
  5. Kaada mantelitahna vuokaan taikinapohjan päälle.
  6. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  7. Nosta piiras jäähtymään.
  8. Sekoita puurokattilassa tai muussa vesihaudekattilassa sitruunatahnan aineet. Kuumenna seosta vesihauteessa ja sekoita koko ajan. Kun seos sakenee, ota se pois liedeltä.
  9. Levitä kuuma sitruunatahna paistetun piiraspohjan päälle.
  10. Jäähdytä sitruunatorttu hyvin.
Kommentoi »