0(0)
Sitruunatorttu – raikas ja sopivasti makea herkku kahvipöytään
Kasvis
Sitruunatortun raikas maku lumoaa pöytäseurueesi takuuvarmasti! Tämä sitruunatahnalla täytetty piiras on niin vastustamaton, että sitä on pakko maistaa toinenkin palanen.
17.6.2010
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 gpehmeää voita tai margariinia
1½ dlsokeria
1muna
3½ dlvehnäjauhoja
Mantelitahna
150 gmantelijauhoja
100 gvoita tai margariinia
2munaa
1 rklvehnäjauhoja
1 dlsokeria
Sitruunatahna
2sitruunan raastettu kuori
1 dlsitruunamehua
3munaa
2 dlsokeria
100 gvoita tai margariinia

Sitruunatorttu – ohje:

  1. Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina kahden voi- tai leivinpaperin välissä ohueksi ja nosta se voideltuun piirasvuokaan.
  3. Nosta piiraspohja hetkeksi pakastimeen.
  4. Sekoita mantelitahnan aineet monitoimikoneessa tahnaksi.
  5. Kaada mantelitahna vuokaan taikinapohjan päälle.
  6. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  7. Nosta piiras jäähtymään.
  8. Sekoita puurokattilassa tai muussa vesihaudekattilassa sitruunatahnan aineet. Kuumenna seosta vesihauteessa ja sekoita koko ajan. Kun seos sakenee, ota se pois liedeltä.
  9. Levitä kuuma sitruunatahna paistetun piiraspohjan päälle.
  10. Jäähdytä sitruunatorttu hyvin.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.