Sitruunatorttu – raikas ja sopivasti makea herkku kahvipöytään
{
Aktiivinen
Passiivinen
Sitruunatortun raikas maku lumoaa pöytäseurueesi takuuvarmasti! Tämä sitruunatahnalla täytetty piiras on niin vastustamaton, että sitä on pakko maistaa toinenkin palanen.
KA
0
Julkaistu 17.6.2010

Sitruunatorttu – raikas ja sopivasti makea herkku kahvipöytään
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 100 gpehmeää voita tai margariinia
- 1½ dlsokeria
- 1muna
- 3½ dlvehnäjauhoja
Mantelitahna
- 150 gmantelijauhoja
- 100 gvoita tai margariinia
- 2munaa
- 1 rklvehnäjauhoja
- 1 dlsokeria
Sitruunatahna
- 2sitruunan raastettu kuori
- 1 dlsitruunamehua
- 3munaa
- 2 dlsokeria
- 100 gvoita tai margariinia
Sitruunatorttu – ohje:
- Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina kahden voi- tai leivinpaperin välissä ohueksi ja nosta se voideltuun piirasvuokaan.
- Nosta piiraspohja hetkeksi pakastimeen.
- Sekoita mantelitahnan aineet monitoimikoneessa tahnaksi.
- Kaada mantelitahna vuokaan taikinapohjan päälle.
- Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Nosta piiras jäähtymään.
- Sekoita puurokattilassa tai muussa vesihaudekattilassa sitruunatahnan aineet. Kuumenna seosta vesihauteessa ja sekoita koko ajan. Kun seos sakenee, ota se pois liedeltä.
- Levitä kuuma sitruunatahna paistetun piiraspohjan päälle.
- Jäähdytä sitruunatorttu hyvin.

Sitruunakakku
Maku

Sitruunajuustokakku lakulla
Maku

Maailman paras pannukakku – nimensä veroinen täyteläinen herkku
Maku

Sitruunabrita suklaapohjalla – rakas klassikkokakku tekee suklaisen paluun
Maku

Limoncelloa ja sitruunankuorta – nämä pienet hedelmäkakut ovat kirpsakan makeita hurmureita
Maku

Sitruuna-mustikkapiirakka
Maku

Puolalaiset sitruunapannukakut – kuohkeat lettuset kohoavat hiivalla
Kotivinkki

Sitruunaruohobrûlée
Maku

Sitruunaiset rosettileivokset
Maku

Sitruunaiset leivospalat
Maku