Kotivinkki

Sitruunasuolatut savumuikut ja katkaravut

0
0

Sitruunasuolatut savumuikut ja katkaravut

Teksti Kotivinkki
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgkookkaita muikkuja
  • 500 gkokonaisia katkarapuja
  • 1sitruuna
  • 4 rklkarkeaa merisuolaa
  • öljyä
  • 3 dlsavustuspuruja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Perkaa muikut puhkomalla ja huuhtele ne nopeasti kylmän veden alla. Kuivaa kalat talouspaperilla ja asettele kevyesti öljytylle savustusritilälle.

2. Savusta muikkuja miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes evät irtoavat helposti kalasta. Lisää ritilälle kokonaiset katkaravut esimerkiksi foliossa, jonka yläosa on auki.

3. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se merisuolan joukkoon. (Säästä sitruunan mehu fenkoli-kurkkusalaattia varten.)

4. Laita muikut ja ravut voipaperin päälle ja ripottele sitruunasuola niiden päälle. Anna maustua noin 10–15 minuuttia ja nosta kalat pois suolasta. Tarjoile fenkoli-kurkkusalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä