Maku

Sitruunasilakat

24 h 20 min
5
2

Sitruunasilakat

GL
LA
MA
MU
2
5
Raikkaat sitruunasilakat sopivat upeasti joulun kalapöytään!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Liemi

  • 2 dlvettä
  • 2 rklsuolaa
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlväkiviinaetikkaa (mausteista, Rajamäki)
  • 600 gsilakkafileitä

Sitruuna-öljykastike

  • 1 kplsitruunaa
  • 3/4 dlruokaöljyä
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlmustapippuria (rouhittuna)

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Valmista sitruunasilakat näin:

Mittaa vesi, suola ja etikat kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä.

Irrota silakkafileistä nahka. Pane fileet kulhoon ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Sekoita ja nosta pariksi tunniksi viileään maustumaan.

Pese ja kuivaa sitruunan pinta. Raasta kuoren keltainen osa ohuesti, halkaise sitruuna ja purista mehut puolikkaista. Sekoita mehu ruokaöljyyn ja lisää kuoriraaste, sokeri ja rouhittu pippuri.

Valuta silakkafileistä suola-etikkaliemi huolellisesti pois. Lado fileet purkkiin tai säilytysrasiaan ja valuta sitruunaöljykastike päälle. Sulje tiiviisti ja pane jääkaappiin. Anna sitruunasilakoiden maustua 1–2 vuorokautta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä