Maku

Sitruunaruudut (raaka)

15 min
4.2
2

Sitruunaruudut (raaka)

Herkullisen kirpakat sitruunapalat sopivat sekä välipalaksi että jälkiruoaksi.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 2 dlcashewpähkinöitä (150 g)
  • 80 gpehmeitä, tuoreita taateleita (4 kpl Medjoul-taateleita)
  • 1/2 kplsitruunan mehua
  • 1 kplsitruunan kuori
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dlkookoshiutaleita

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Poista taateleista kivet. Laita pähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna karkeaksi jauhoksi. Lisää taatelit paloina. Aja massaksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Lisää monitoimikoneen kulhoon ja aja massaksi; pysäytä kone heti kun massa on sekoittunut. Lisää kookoshiutaleet ja suola ja aja vielä kerran tasaiseksi. Muotoile massa levyksi pieneen uunivuokaan tai palloiksi, jotka voi halutessaan kieritellä kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa tai pakasteessa pidempiä aikoja, päivän kestää kyllä laukun pohjallakin.

Vinkki!

Raakaruudut säilyvät hyvin myös pakasteessa ja ovat syömäkunnossa n. 15 min huoneenlämmössä sulamisen jälkeen. Reseptistä tulee noin 8-10 raakapalleroa tai 6-8 pientä raakaruutua tai -patukkaa.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä