Maku

Sitruunaruohobrûlée

1 h 10 min
5
0

Sitruunaruohobrûlée

GL
0
5
Suussasulava crème brûlée saa eksoottisen vivahteen sitruunaruohosta. Rapsakkapintainen ja upottavan pehmeä vanukas on taivaallinen jälkiruoka!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 3 kplkaffirlimetinlehteä
  • 4 kplkeltuaista

Kuorrutus

  • 2 rklruokosokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon paloiteltu sitruunaruoho ja limetinlehdet. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Jätä maustumaan vähintään 10 minuutiksi.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kevyesti kulhossa. Siivilöi kermamaidosta limettilehdet ja sitruunaruoho.

Kaada uudelleen kuumennettu neste keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin (vetoisuus 1,2 dl). Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

Kypsennä kermavanukkaita vesihauteessa 150-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat hyytyneet.

Jäähdytä, peitä tuorekelmulla ja nosta bruleevuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi kuorruttamista varten.

Ripottele ruokosokeria vanukkaiden pinnalle. Ruskista sokeri kaasupolttimella tai grillivastusten alla uunissa.

Tarjoa sitruunaruohobrûléet kuuman mangosalsan kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä