Maku

Sitruunaruohobrûlée

1 h 10 min
GL
5
0

Sitruunaruohobrûlée, sitruunaruoholla maustettu crème brûlée on samaan aikaan tuttu mutta eksoottinen jälkiruoka. Tee jo tänään!
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (5 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 3 kplkaffirlimetinlehteä
  • 4 kplkeltuaista

Kuorrutus

  • 2 rklruokosokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

Sitruunaruohobrûlée valmistuu näin:

1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon paloiteltu sitruunaruoho ja limetinlehdet. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Jätä maustumaan vähintään 10 minuutiksi.

2. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kevyesti kulhossa. Siivilöi kermamaidosta limettilehdet ja sitruunaruoho.

3. Kaada uudelleen kuumennettu neste keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

4. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin (vetoisuus 1,2 dl). Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.

5. Kypsennä kermavanukkaita vesihauteessa 150-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat hyytyneet.

6. Jäähdytä, peitä tuorekelmulla ja nosta vuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

7. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi kuorruttamista varten.

8. Ripottele ruokosokeria vanukkaiden pinnalle. Ruskista sokeri grillivastusten alla uunissa. Pidä uunin luukku koko ajan auki ja tarkkaile sokerin sulamista, sillä se kärähtää helposti.

9. Tarjoa sitruunaruohobrûléet kuuman mangosalsan kanssa.

Vinkki!

Jos omistat kaasupolttimen, sulatat sokerin kätevimmin sillä.

MITÄ PIDIT?
5