Kotivinkki

Sitruunariisi

{
Aktiivinen
Passiivinen
4.1
0
Julkaistu 31.8.2011


Reseptin ainekset

  • 1salottisipuli
  • tilkkaöljyä kuullottamiseen
  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 6 dlkasvislientä

LISÄKSI:

  • ½sitruunan puristettu mehu
  • 3 rklhienonnettua tuoretta tilliä
  • 2 rklhienonnettua tuoretta minttua
  • ½sitruunan raastettu kuori
Tulosta

1. Hienonna sipuli. Kuullota se kattilassa öljytilkassa. Lisää riisi ja sekoita.

2. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kiehauta seos.

3. Alenna levyn lämpö ja peitä kattila kannella. Hauduta riisiä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Älä nosta kantta haudutuksen aikana.

4. Kun riisi on kypsää ja kaikki neste on imeytynyt siihen, sekoita riisin sekaan sitruunan­mehu, -kuori ja hienonnetut yrtit.

Kommentoi »