Maku

Sitruunapitko

40 min
5
0

Sitruunapitko

Keväinen ja makeankirpeä sitruunapitko on hyvä vierashätävara! Sitruunapitkossa yhdistyvät kirpeänmakea lemon curd ja tuorejuusto sekä lehtevä voitaikina.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 400 gvoitaikinaa (kokonainen lehtitaikinalevy)
  • 100 gsitruunatahnaa (lemon curd)
  • 150 gtuorejuustoa
  • 2 rkltomusokeria
  • 1/2 rklperunajauhoja
  • kanamunaa voiteluun
  • raesokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Ota levytaikina ajoissa sulamaan huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli levytaikina hieman uuninpeltiä pienemmäksi, parin millin paksuiseksi suorakulmioksi.

Viillä taikinaan veitsellä kevyet viillot jakaen suorakulmion kolmeen samankokoiseen osaan pituussuunnassa (katso vaihekuvat). 

Vatkaa tuorejuuston kanssa tomusokeri ja perunajauhot keskenään.

Levitä taikinalevyn keskelle lemon curd ja sen päälle tuorejuusto. Viillä suorakulmion reunat kuvanmukaisiin suikaleisiin (katso vaihekuvat). Käännä suikaleet pitkon täytteen päälle vuorotellen (ensin vasemmalta puolelta, sen jälkeen samaan linjaan oikealta puolelta, edellisen suiron viereen). 

Voitele pitko munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. 

Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut ja saanut väriä.

Anna jäähtyä hetken uuninpellillä, irrota leivinpaperilta ja leikkaa paloiksi. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä