Kotivinkki

Sitruunapiiras

0
0

Sitruunapiiras

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 200 gmargariinia tai voita
  • 5¼ dlvehnäjauhoja
  • (2 rkl kylmää vettä)
  • rasvaa vuokaan

Täyte:

  • 3luomusitruunaa
  • 5 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 6 rklmaissitärkkelysjauhoja
  • ripaussuolaa
  • 5luomukananmunan keltuaista

Marenki:

  • 5luomukananmunan valkuaista
  • 1¼ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ripaussuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele margariini, jotta se pehmenee.

2. Nypi rasva ja jauhot. Lisää kylmää vettä, jos taikina on liian kovaa.

3. Voitele piirasvuoka, halkaisijaltaan 23–25 cm, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla.

4. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 15 minuuttia.

5. Pese sitruunat. Raasta 1–2 rkl niiden kuorta raastimen hienoimmalla terällä. Purista sitruunoista mehu.

6. Sekoita kaikki täytteen aineet kattilassa. Kuumenna ja sekoita täytettä, kunnes kiisseli sakenee.

7. Vatkaa valkuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja suola kovaksi vaahdoksi.

8. Lisää kiisseli piiraspohjalle. Pursota tai levitä marenki lusikalla kiisselin päälle.

9. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 200 asteessa muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin värinen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä