Teksti
Julkaistu: 17.6.2010

Sitruunapiiras
Ainekset
Pohja:
- 200 gmargariinia tai voita
- 5¼ dlvehnäjauhoja
- (2 rkl kylmää vettä)
- rasvaa vuokaan
Täyte:
- 3luomusitruunaa
- 5 dlvettä
- 2 dlsokeria
- 6 rklmaissitärkkelysjauhoja
- ripaussuolaa
- 5luomukananmunan keltuaista
Marenki:
- 5luomukananmunan valkuaista
- 1¼ dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- ripaussuolaa
1. Paloittele margariini, jotta se pehmenee.
2. Nypi rasva ja jauhot. Lisää kylmää vettä, jos taikina on liian kovaa.
3. Voitele piirasvuoka, halkaisijaltaan 23–25 cm, ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla.
4. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 15 minuuttia.
5. Pese sitruunat. Raasta 1–2 rkl niiden kuorta raastimen hienoimmalla terällä. Purista sitruunoista mehu.
6. Sekoita kaikki täytteen aineet kattilassa. Kuumenna ja sekoita täytettä, kunnes kiisseli sakenee.
7. Vatkaa valkuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja suola kovaksi vaahdoksi.
8. Lisää kiisseli piiraspohjalle. Pursota tai levitä marenki lusikalla kiisselin päälle.
9. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 200 asteessa muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin värinen.
MITÄ PIDIT?
0