Maku

Sitruunapaneroidut seitipalat

24 h 40 min
4.8
0

Sitruunapaneroidut seitipalat

Sitruunapaneroidut seitipalat paistetaan uunissa kullanruskeiksi ja tarjotaan bataattimuusin kanssa. Tässä on hyvä arkiruoka kalapuikkoja rakastaville lapsiperheille!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gseitiä (pakaste) (MSC)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa

Bataattimuusi

  • 500 gbataattia
  • 500 gperunaa (jauhoisia)
  • 10 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 rklvoita

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h 10 min

Situunapaneroidut seitipalat valmistuvat näin:

Ota seiti edellisenä päivänä jääkaappiin tai muutamaa tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön sulamaan. Valuta ja viipaloi seiti.

Yhdistä lautasella korppujauhot, suola, sitruunankuori ja persilja. Kääntele kalapalat ensin jauhoissa, sitten rikki vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauho-sitruunaseoksessa.

Nosta kalapalat leivinpaperille pellille. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Valmista bataattimuusi:

Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta liemi pois. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi voi. Tarkista maku.

Tarjoa sitruunapaneroidut seitipalat bataattimuusin ja sitruunalohkojen sekä halutessasi kermaviilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä