Maku

Sitruunamarinoitu kala

12 h 15 min
GL
LA
MA
MU
3
0

Sitruuna ja yrtit marinoivat lohen raikkaaksi herkuksi! Tarjoa sitruunamarinoitua kalaa vaikkapa salaatissa tai brunssilla saaristolaisleivän kera.
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkirjolihifileetä
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (puristettuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlkorianterinsiemeniä

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Nypi kalasta ruodot. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi graavikalan tapaan ja siirrä viipaleet kannelliseen astiaan.

Mittaa kalan joukkoon kaikki muut aineet, sulje astia ja kääntele.

Anna sitruunaisen kalan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
3