3,9(24)
Sitruunalla maustetut vihreät pavut
gluteeniton
kasvis
munaton
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Vihreistä pavuista, sitruunasta ja pinjansiemenistä syntyy raikas lisuke lihalle tai kalalle.
Julkaistu 8.4.2014
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
500 gvihreitä papuja
Lisäksi
2 rklvoita
1 kplsitruunaa (luomu, hienoksi raastetu kuori ja 2 rkl mehua)
1 tlmerisuolaa (hiutaleita)
2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)
80 gpinjansiemeniä (paahdettuna)

Huuhtele pavut ja poista niistä kovat kannat.

Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta pavut hyvin siivilässä.

Sulata voi pannussa. Paista papuja voissa, kunnes ne saavat hieman väriä.

Mausta pavut sitruunankuorella ja -mehulla, merisuolahiutaleilla sekä salvialla. Tarkista maku.

Siirrä sitruunalla maustetut vihreät pavut vadille ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Tarjoa sitruunalla maustetut vihreät pavut sherrylampaan lisäkkeenä.

3 kommenttia