Kotivinkki

Sitruunalaskiaispullat – suloisen sitruunaiset herkkupullat täytetään lemon curdilla ja kunnon kermapilvellä

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Sitruunalaskiaispullat saavat täytteekseen raikkaan lemon curdin, jonka voit keittää itse tai ostaa valmiina. Kimalteleva kristallipinta syntyy, kun pullat dipataan paistamisen jälkeen voihin ja sokeriin.
4.7
0
Julkaistu: 17.2.2020


Ainekset (25 kpl)

Sitruunalaskiaispullat

  • 5 dlmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1muna
  • 2 dlsokeria
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 rklsitruunan kuoriraastetta
  • 14–15 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita

Pinnalle

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria

Lemon curd

  • 2luomusitruunaa
  • 4 dltomusokeria
  • 2luomumunaa
  • 75 gvoita

Lisäksi

  • 3 dlvispi- tai kuohukermaa
Tulosta

Sitruunalaskiaispullat syntyvät näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja sitruunan kuoriraaste. Pehmitä voi.
  2. Sekoita puolet jauhoista taikinaan. Vaivaa kädellä loput jauhot ja voi taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Leivo taikinasta pieniä pullia ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota pullia uudelleen leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Paista pullia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Sulata sillä aikaa pinnalle tuleva voi kulhossa ja laita toiseen kulhoon sokeria.
  6. Anna pullien jäähtyä hetki. Voitele pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sen jälkeen sokerissa. Jäähdytä.
  7. Pese sitruunat hyvin. Raasta keltainen kuoriosa (1 rkl). Purista mehut (1,5 dl). Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste, tomusokeri ja munat. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu voi. Sekoita sileäksi ja kaada kulhoon. Jäähdytä hyvin.
  8. Vaahdota kerma. Täytä jäähtyneet pullat lemon curdilla ja kermavaahdolla.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaapa tämä herkullisen mehevien laskiaispullien ohje!

MITÄ PIDIT?
4.67
Kommentoi »