Maku

Sitruunakana ja paahdettu parsa

30 min
5
0

Sitruunakana ja paahdettu parsa

Keväinen mehevästi kuorrutettu sitruunakana ja sitruunaisella valkosipulivoilla maustetut parsat sopivat ihanasti keväiseen ruokapöytään.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 4 kplmaustamatonta kanafilettä
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlparmesaaniraastetta
  • 2 tlkuivattua persilijaa
  • 2 tlvalkosipulijauhetta
  • 4 kplsitruunaa
  • 2 tlvalkosipulimurskaa
  • 70 gvoita
  • 1 kplnippu parsaa

Lisäksi

  • Päälle tuoretta persilijaa, suolaa sekä mustaapippuria.

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Tehdään kolmeen eri astiaan seuraavat sekoitukset: 1) 2,5 dl parmesaaniraastetta, kuivattu persilija, valkosipulijauhe, suolaa 0,5-1tl, ripaus mustaapippuria. 2) 2 tl sitruunankuorta, 0,5 situunanmehu, valkosipulimurska, sulatettu voi. 3) vehnäjauhot. Jätetään sitruunaisesta valkosipulivoista sivuun muutamia lusikallisia parsoja varten. Pyöritetään kanafileet jauhossa, sen jälkeen sitruunaisessa valkosipulivoissa ja vimeisenä parmesaanisekoituksessa. Laitetaan fileet pellille, ripotellaan päälle kulhoon jäänyt loppu parmesaanisekoitus ja paistetaan kymmenisen minuuttia 180 asteessa. Käännetään fileet ja lisätään viereen parsat ja valellaan niiden päälle loppu sitruunainen valkosipulivoi, sekä loppu raastettu parmesaanijuusto. Laitetaan kanafileiden päälle sitruunaviipaleet kaksi kullekin. Paistetaan kymmenisen minuuttia, niin että parsat ovat rapsakoita. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä