Maku

Sitruunakana ja paahdettu parsa

30 min
5
0

Keväinen mehevästi kuorrutettu sitruunakana ja sitruunaisella valkosipulivoilla maustetut parsat sopivat ihanasti keväiseen ruokapöytään.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (4 kpl)

  • 4 kplmaustamatonta kanafilettä
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlparmesaaniraastetta
  • 2 tlkuivattua persiljaa
  • 2 tlvalkosipulijauhetta
  • 4 kplsitruunaa
  • 2 tlvalkosipulimurskaa
  • 70 gvoita
  • 1nippu parsaa

Lisäksi

  • päälle tuoretta persilijaa, suolaa sekä mustaapippuria.

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Tee kolmeen eri astiaan seuraavat sekoitukset:

  1. 2,5 dl parmesaaniraastetta, kuivattu persilija, valkosipulijauhe, suolaa 0,5-1tl, ripaus mustaapippuria.
  2. 2 tl sitruunankuorta, 0,5 situunanmehu, valkosipulimurska, sulatettu voi.
  3. vehnäjauhot.

Jätä sitruunaisesta valkosipulivoista sivuun muutamia lusikallisia parsoja varten. Pyöritä kanafileet jauhossa, sen jälkeen sitruunaisessa valkosipulivoissa ja viimeisenä parmesaanisekoituksessa.

Laita fileet pellille, ripottele päälle kulhoon jäänyt loppu parmesaanisekoitus ja paista kymmenisen minuuttia 180 asteessa.

Käännä fileet ja lisää viereen parsat. Valele niiden päälle loppu sitruunainen valkosipulivoi ja loppu raastettu parmesaanijuusto. Laita jokaisen kanafileen päälle kaksi sitruunaviipaletta.

Paista kymmenisen minuuttia, niin että parsat ovat rapsakoita. 

MITÄ PIDIT?
5