Sitruunakana

1 h
0
0

Sitruunakana

MU
0
0
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplsitruunaa
  • 1 kpllimettiä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 5 rklvoita
  • 2 rklauringonkukkaöljyä
  • 2 tltimjamia
  • 1 tlcayennenpippuria
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 600 gbroilerin koipi-reisiä
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Raasta sitruunan ja limetin kuoret hienoksi raasteeksi. Halkaise hedelmät ja purista mehut talteen. Kuori ja murskaa valkosipuli.

Sekoita huoneenlämpöisestä voista, öljystä, valkosipulimurskasta, timjamista, cayennenpippurista, mustapippurista ja suolasta tahna. Lisää puolet raastetuista kuorista ja 1 tl kumpaakin mehua. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Irrota kanan nahka varovasti lihasta ja täytä tasku tahnalla. Sekoita lopuista mehuista, kuoriraasteista ja hunajasta kastike. Jauha myllystä mustapippuria ja ripauta sekaan suolaa.

Aseta lihat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin (jos vuoraat vuoan foliolla, pääset tiskaamisessa helpommalla). Voitele kanat hunajakastikkeella ja paista 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia.

Käännä lihat ja kaada päälle hunajakastikkeen loppu. Anna kypsyä vielä 20–30 minuuttia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn. Voit kokeilla kanan kypsyyttä hammastikulla. Paina tikku luuhun asti. Kana on kypsä, kun reiästä valuva neste on kirkasta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä