Sitruunakala ja paprikahöystö

35 min
4.7
0

Sitruunakala ja paprikahöystö

MU
GL
0
4.7
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gpuna-ahventa (pakaste)
  • 25 gvoita
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 rklkapriksia

Paprikahöystö

  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrusinoita
  • 1 rklkapriksia
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Suikaloi paprikat ja kuorittu sipuli.

Kuullota kasviksia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää rusinat ja kaprikset. Kypsytä kannen alla 10 minuuttia.

Levitä sulaneet kalat uunivuokaan. Raasta sitruunasta kuori, purista mehu ja sekoita ne sekä kaprikset sulatettuun voihin. Valele sitruunakalat voiseoksella, paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Mausta paprikahöystö viinietikalla, sokerilla ja suolalla. Hauduta hetki kannen alla.

Tarjoa sitruunakalat paprikahöystön kanssa, lisäksi voit keittää perunoita.

Vinkki!

Happamat, kirpeät maut vähentävät suolan tarvetta. Sitruunalla voit korvata osan suolasta kalaruoissa.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä