Maku

Sitruunakääretorttu

50 min
3.3
1

Sitruunakääretorttu

Italialainen marenki tekee sitruunakääretortusta ihanan ylellisen. Voit tarjota kääretortun joko kokonaisena tai leivoksina.
Teksti Anders Wikström, Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplsitruunaa (kuori raastettuna + 1/2 dl mehua)

Täyte

  • 4 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 dlmansikoita (pilkottuna)

Italialainen marenki

  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 3 kplvalkuaista

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN10 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos, öljy ja ranskankerma vuorotellen. Vatkaa hetki alhaisella nopeudella. Lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele se. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Siivilöi puhtaalle keittiöpyyhkeelle tomusokeria. Nosta valmis kääretorttupohja ylösalaisin pyyhkeen päälle.

Irrota heti päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Rullaa kääretorttupohja varovasti pyyhkeeseen. Anna jäähtyä ja avaa rulla sitten varovasti uudelleen levyksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita täyteainekset yhteen ja levitä ne kääretorttupohjalle. Kääri torttu tiiviisti keittiöpyyhkeeseen ja nosta hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Kuumenna sokeriliemi 121-asteeseen. Kaada sokeriliemi valkuaisten sekaan ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa täydellä teholla noin 5 minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt. Pursota marenki valmiin sitruunakääretortun päälle. Koristele marjoilla.   

Vinkki!

• Öljy ja ranskankerma tekevät kääretorttupohjasta tavallista rasvaisemman ja helpommin käsiteltävän. Kun käärit pohjan pyyhkeeseen jäähtymään, pohja ei repeile täytettäessä.

• Jos haluat leivoksille tumman pohjan, korvaa 1/2 dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.

•Tomusokeri antaa kauniin pinnan kääretortulle. Tasoita kääretortun päädyt ennen tarjoamista.

• Voit viimeistellä marenkikoristeet kaasupolttimella kauniin värisiksi. Jos marenkia jää yli, voit säilyttää sen kannellisessa rasiassa jääkaapissa muutaman päivän.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä