Maku

Sitruunaiset vasikankielet ja rouhea perunamuusi

4 h 40 min
0
0

Sitruunaiset vasikankielet ja rouhea perunamuusi

MU
GL
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1500 gnaudan kieltä (tai vasikan)
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 300 gjuuriselleriä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 dltuoretta lipstikkaa
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 rklmerisuolaa

Perunamuusi

  • 1500 gperunaa (eri värisiä, jauhoinen lajike)
  • 35 gvoita
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa

Kastike

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Pane huuhdellut kielet kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin että lihat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää juurekset ja mausteet kattilaan. Anna kiehua kannen alla 2–3 tuntia, kunnes haarukalla kokeiltaessa lihat tuntuvat pehmeiltä.

Nosta kielet pois liemestä ja poista nahkat. Pane lihat takaisin liemeen ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Pese perunat huolellisesti ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori perunat kuumina ja murskaa perunat rouheaksi. Sekoita joukkoon voi ja kerma ja mausta suolalla.

Viipaloi kielet tarjoiluvadille. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valele sitruunakastiketta kielien päälle.

Tarjoa sitruunainen kieli rouhean perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä