Sitruunaiset salvia-kanapeet

2 h 45 min
0
0

Sitruunaiset salvia-kanapeet

MU
0
0
Pikkuiset kanapeet ovat rapeimmillaan juuri paistettuna.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 200 gvoita (kylmää)
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1 dltuoretta salviaa (silputtuna)
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Mittaa taikinan kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Lisää kuutioitu voi ja pyöräytä seos murumaiseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.

Sekoita täytettä varten tuorejuusto, hienoksi silputtu salvia, sitruunan kuoriraaste ja -mehu.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 5 mm) levyksi (30 cm x 20 cm). Levitä täyte taikinalevylle. Rullaa taikinalevy molemmilta pitkiltä sivuilta samanaikaisesti puoleen väliin asti. Tee rullasta tarpeeksi tiukka. Leikkaa terävällä veitsellä noin puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Nosta ne leikkuupuoli ylöspäin leivinpaperille, uunipellille.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia tai kunnes kanapeet ovat saaneet kauniin värin ja ovat kypsiä.

Vinkki!

Kanapeet sopivat myös pakastettaviksi. Elvytä ne rapeiksi laittamalla kohmeiset keksit leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä