Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.4.2013

Sitruunaiset pikkuleivät
Reseptin ainekset (60 kpl)
- 400 gvoita
- 3 dlsokeria
- 2 kplsitruunaa (1 1/2 dl mehua ja kuoret raastettuna)
- 4 tlvaniljasokeria
- 9 dlvehnäjauhoja
- 2 tlruokasoodaa
Väliin
- 250 gsitruunatahnaa (lemon curd)
Sitruunaisia pikkuleipiä varten sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja jäähdytä seos.
Raasta pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu voi-sokeriseokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon voi-sokeriseos. Nosta kulho jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Muotoile taikinasta kaksi pitkää tankoa. Leikkaa tangot 60 ohueen palaan ja nosta taikinakiekot (Ø noin 3 cm) leivinpaperin päälle uunipelleille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista sitruunaisia pikkuleipiä 200 asteessa 8–10 minuuttia.
Levitä joka toiselle pikkuleivälle lemon curdia. Nosta toinen pikkuleipä päälle. Voit lopuksi vielä kieritellä sitruunaiset pikkuleivät sokerissa.