Maku

Sitruunaiset pikkuleivät

2 h 40 min
4.3
0

Sitruunaiset pikkuleivät

Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Mikael Pettersson
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 400 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 2 kplsitruunaa (1 1/2 dl mehua ja kuoret raastettuna)
  • 4 tlvaniljasokeria
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa

Väliin

  • 250 gsitruunatahnaa (lemon curd)

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Sitruunaisia pikkuleipiä varten sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja jäähdytä seos.

Raasta pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu voi-sokeriseokseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon voi-sokeriseos. Nosta kulho jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Muotoile taikinasta kaksi pitkää tankoa. Leikkaa tangot 60 ohueen palaan ja nosta taikinakiekot (Ø noin 3 cm) leivinpaperin päälle uunipelleille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista sitruunaisia pikkuleipiä 200 asteessa 8–10 minuuttia.

Levitä joka toiselle pikkuleivälle lemon curdia. Nosta toinen pikkuleipä päälle. Voit lopuksi vielä kieritellä sitruunaiset pikkuleivät sokerissa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä