Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2012

Sitruunaiset madeleine-leivokset
Reseptin ainekset (25 kpl)
- 2 kplmunaa
- 1 dlsokeria
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 3/4 tlleivinjauhetta
- 1 rklsitruunamehua
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 75 gvoita (sulatettuna)
Pinnalle
- 2 tltomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos, sitruunamehu, kuoriraaste ja voisula vuorotellen varovasti vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan seistä 10 minuuttia. Lusikoi taikina varovasti madeleine-pellin koloihin. Jätä ne hivenen vajaiksi.
Paista madeleineja 200 asteessa uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, simpukkaleivokset ovat kypsiä.
Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava erä. Viimeistele madeleine-leivokset tomusokerilla.
Pienet simpukan muotoiset leivokset sopivat hyvin teen kanssa nautittaviksi. Voit maustaa madeleinet sitruunan sijaan appelsiininkukka- tai ruusuvedellä.