Maku

Sitruunaiset lampaankyljykset – raikas marinadi maustaa lihat herkullisiksi

24 h 20 min
MU
GL
0
0

Sitruunaiset lampaankyljykset valloittavat raikkaiden makujen ystävät. Huolella marinoidut lihat paistetaan nopsasti pannulla, ja sitten kyljykset ovatkin valmiit tarjottaviksi.
Tulosta
Kuvat Ari-Pekka Auvinen

Ainekset (4 annosta)

  • 800 glampaankyljyksiä

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplsitruunaa (mehu)
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Sitruunaiset lampaankyljykset valmistuvat näin:

  1. Sekoita marinadin oliiviöljyyn sitruunamehu, soijakastike, sokeri ja mustapippuri. Valele kyljykset marinadilla, ripottele kyljysten pinnalle tuoretta rosmariinia ja anna maustua kelmun alla jääkaapissa yön yli.
  2. Nosta kyljykset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
  3. Sulata voi kuumalla pannulla ja paista kyljyksiä pari minuuttia molemmilta puolilta.
  4. Lado kyljykset uunivuokaan, mausta suolalla, peitä foliolla ja pidä sitruunaiset lampaankyljykset lämpiminä noin 50-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.

Vinkki!

Kurkkaa myös balsamicossa marinoitujen lampaankyljysten resepti.

MITÄ PIDIT?
0