5(1)
Sitruunaiset kuppikakut – hauska ulkonäkö kruunaa nämä cupcaket
Kasvis
Nämä sitruunaiset kuppikakut näyttävät aivan paistetuilta munilta ja sopivat sekä makunsa että ulkonäkönsä vuoksi hyvin pääsiäiseen. Itse tehty sitruunatahna kruunaa leivokset.
Julkaistu 3.4.2015
Maku
Reseptin ainekset
18 kpl
Taikina
3 3/4 dlvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
75 gvoita
2 dlsokeria
1 1/2 tlsitruunan kuorta raastettuna
2 1/4 dlmaitoa
2 kplmunaa
Kuorrutus
150 gvoita
8 1/4 dltomusokeria
1/2 dlmaitoa
1 1/2 dlsitruunatahnaa

Valmista sitruunatahna mielellään edellisenä päivänä.

Ota taikinan ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperiset muffinivuoat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunan raastettu kuori. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja maito yhteen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon. Lisää vaahtoon lopuksi vielä 2/3 nesteestä ja vatkaa sileäksi matalalla nopeudella. Lisää vielä loput nesteestä ja vatkaa kunnes taikina on sileää.

Jaa taikina muffivuoan koloihin: täytä kolot vain 2/3 täyteen. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes leivokset ovat saaneet pintaan väriä ja tuntuvat kiinteiltä painettaessa. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja poista leivokset sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maito ja vatkaa kunnes seos on täysin sileää.

Levitä kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle palettiveitsellä ensin kartion muotoisesti, vedä sitten palettiveitsellä kuorrutteen keskelle pyörre sitruunatahnaa varten. Lusikoi kuorrutteen keskelle nokare sitruunatahnaa.

Itse teen tällä ohjeella yleensä vain puolikkaan annoksen, koska näin suuri määrä taikinaa ei mahdu 12-koloiseen muffinivuokaan eikä muffinitaikina tykkää kauheasti odottelusta.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.