4,1(12)
Nyt ei pihistellä täytteessä! Sitruunaiset jogurttipullat sulavat suuhun
2 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 40 min
Sitruunaisiin jogurttipulliin ihastuvat niin rahka- kuin sitruunafanit! Raikasta kreemiä lusikoidaan sekä taikinan väliin että pullien pinnalle, ja runsas määrä täytettä takaa supermehukkaan lopputuloksen.
Julkaistu 2.3.2023
Maku
Reseptin ainekset 28 kpl
Pullataikina
5 dlkevytmaitoa
1 pkt (50 g)hiivaa
1muna
2 dlsokeria
2 tlsuolaa
1 rklkardemummaa
noin 16 dlvehnäjauhoja
150 gvoita
Täyte
1 prk (340 g)lemon curd -sitruunatahnaa
400 gkreikkalaista jogurttia
2 dl maitoa
100 g (noin 1,8 dl)vaniljakreemijauhetta
Lisäksi
1 muna (voiteluun)
1 dlraesokeria

Sitruunaiset jogurttipullat− ohje:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Sekoita sitruunatahna, jogurtti ja maito. Lisää vaniljakreemijauhe koko ajan vatkaten.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ensin yhdestä osasta neliönmuotoinen levy (40 × 40 cm).
  5. Levitä sille neljäsosa täytteestä. Kääri rullaksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä viipaleiksi (2–3 cm). Laita viipaleet leivinpaperille pellille ja käännä taikinan pää pullan alle, jotta kierre ei aukea. Valmista samoin toinen taikinan puolikas.
  6. Kohota liinan alla 30 minuuttia. Paina keskelle kevyesti kolo ja jaa loput täytteestä pullien päälle. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.

Vinkki!

Voit kaulia koko taikinan kerralla, mikäli työtason tila riittää. Kauli tällöin taikinasta 56 x 56 cm:n kokoinen levy ja levitä päälle puolet täytteestä.

Kommentoi »