Sitruunainen uunikirjolohi

1 h
4
0

Sitruunainen uunikirjolohi

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gkirjolohta (kokonaisena)
  • 2 rklmerisuolaa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 3 kplkevätsipulia (silputtuna)
  • 1 1/2 dlsitruunamehua

Koristeluun

  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla. Pyyhi kala talouspaperilla sekä sisä- että ulkopuolelta. Jos kypsennät kirjolohen päineen, muista poistaa ensin kidukset. Leikkaa kalan pintaan muutama vino viilto molemmin puolin.

Ripottele vuoan pohjalle vähän suolaa, hiero loput kalan sisään ja pintaan. Täytä kirjolohi tilli- ja sipulinvarsisilpulla ja valele lopuksi kalan sisään ja pintaan sitruunamehua.

Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kirjolohi pysyy mehevänä, kun valelet sitä paistoliemellä pari kertaa paistamisen aikana. Koristele sitruunainen uunikirjolohi tuoreella tillillä.

Sitruunaisen uunikirjolohen seuralaiseksi sopivat keitetyt perunat ja raikas salaatti. Paistoliemi toimii kastikkeena.

•Paistoaika on puolet lyhyempi, kun teet ruoan fileestä. Lämmin kasvislisäke valmistuu vaivattomasti samassa valmistusastiassa. Suikaloi vuoan pohjalle kaalia ja valmista kala muuten ohjeen mukaan. Tähteeksi jäänyt kala on mainio särvin tumman leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä