Maku

Sitruunainen uunikirjolohi

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
GL
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 21.9.2005


Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gkirjolohta (kokonaisena)
  • 2 rklmerisuolaa
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)
  • 3 kplkevätsipulia (silputtuna)
  • 1 1/2 dlsitruunamehua

Koristeluun

  • 2 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla. Pyyhi kala talouspaperilla sekä sisä- että ulkopuolelta. Jos kypsennät kirjolohen päineen, muista poistaa ensin kidukset. Leikkaa kalan pintaan muutama vino viilto molemmin puolin.

Ripottele vuoan pohjalle vähän suolaa, hiero loput kalan sisään ja pintaan. Täytä kirjolohi tilli- ja sipulinvarsisilpulla ja valele lopuksi kalan sisään ja pintaan sitruunamehua.

Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kirjolohi pysyy mehevänä, kun valelet sitä paistoliemellä pari kertaa paistamisen aikana. Koristele sitruunainen uunikirjolohi tuoreella tillillä.

Sitruunaisen uunikirjolohen seuralaiseksi sopivat keitetyt perunat ja raikas salaatti. Paistoliemi toimii kastikkeena.

•Paistoaika on puolet lyhyempi, kun teet ruoan fileestä. Lämmin kasvislisäke valmistuu vaivattomasti samassa valmistusastiassa. Suikaloi vuoan pohjalle kaalia ja valmista kala muuten ohjeen mukaan. Tähteeksi jäänyt kala on mainio särvin tumman leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »