Sitruunainen mustikka-naked cake

0
1

Sitruunainen mustikka-naked cake

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 230 gvoita
  • 250 gsokeria (n. 2 3/4 dl)
  • 100 gfariinisokeria (n. 1,4 dl)
  • 4 kplmunaa
  • 360 gvehnäjauhoja (n. 5 1/2 dl)
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2,4 dlpiimää
  • 3 kplsitruunan mehu
  • 3 kplsitruunan raastettua kuorta
  • 125 gpensasmustikoita (+ 1 rkl vehnäjauhoja)

Täyte ja kuorrute

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 250 gvoita
  • 2 dltomusokeria
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta

Lisäksi

  • pensasmustikoita
  • tuoreita mansikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota pohjan ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Vuoraa 15-senttisen ja 20-senttisen kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla, voitele ja jauhota reunat kevyesti.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi pehmeäksi, n. 1 minuutin ajan. Lisää sokerit ja vaahdota parin minuutin ajan tai kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.

Yhdistä toisessa kulhossa keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan käännellen, taikina on tässä vaiheessa hyvin paksua. Lisää piimä, sitruunan mehu ja sitruunan raastettu kuori, sekoita kunnes ainekset ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Sekoituksen loppuvaiheilla lisää mustikat ja ruokalusikallinen jauhoja, kääntele varovaisesti sekaan. Vältä ylisekoittamasta taikinaa!

Jaa taikina vuokien kesken niin, että kakuista tulee suunnilleen yhtä korkeita. Paista uunin keskitasolla n. 40-45 minuuttia tai kunnes kakkujen keskelle työnnetty tikku tulee puhtaana pois. Anna kakkujen jäähtyä ensin vuoassa, sitten täysin ritilällä.

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen mascarpone pehmeäksi, lisää huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vähän kerrallaan joukkoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja lisää tomusokeria, mikäli rakenne on liian löysä.

Halkaise täysin jäähtyneet kakut keskeltä kahtia. Aseta isomman pohjan päällimmäinen puoli alimmaiseksi kakkualustalle. Levitä tai pursota sen päälle kuorrutetta huolellisesti. Aseta toinen isommista kakkupuoliskoista päälle ja sen päälle (keskelle) hieman kuorrutetta. Aseta ylimmäinen pienemmän kakkupohjan puoliskoista päälle, levitä tai pursota sen pinnalle kuorrutetta. Laita päällimmäiseksi pienemmän kakkupohjan toinen puolisko.

Levitä loput täytteestä kakun reunoille ja hieman myös päälle. Vedä palettiveitsellä kuorrute tasaiseksi, kakun reunat saavat paistaa läpi. Varo kuitenkin saamasta muruja kuorrutteen sekaan. 

Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä