Kotivinkki

Sitruunainen mokkakääretorttu

3 h 30 min
0
0

Sitruunainen mokkakääretorttu

Kun sitrus ja mokka ottavat mittaa toisistaan, saadaan täydellinen kahvihetken herkku. Kiedo sitruunainen mokkakääretorttu sokerimassan syleilyyn.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 3kananmunaa
  • ¾ dlsokeria
  • ¼ dlperunajauhoja
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 rklkaakaojauhetta

Täyte

  • 4 rklespressoa tai vahvaa kahvijuomaa
  • 4 dlvispikermaa
  • 200 gsitrusrahkaa (Valio)
  • ½ dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3-4 rkllemon curdia (esim. Mackays)
  • 100 gsuklaata rouhittuna

Päälle

  • 400 gsokerimassaa (Renshaw)
  • suklaakonvehteja
  • tummaa suklaata lastuina

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita varovasti.

2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista pohjaa 8–10 min. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota paperi.

3. Kiehauta kahvi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa sähkövatkaimella kylmä kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja mausta sokereilla.

4. Kostuta torttupohja haalealla kahvilla pullasudin avulla. Levitä tortulle 2/3 vaahtoa, vedä lemon curdia lusikalla raitoina vaahdon päälle ja ripottele pinnalle rouhittua suklaata. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla.

5. Kierrä paperin päät tiukasti ja nosta torttu jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi. Jos haluat, leikkaa torttu tässä vaiheessa kahteen osaan, niin sitä on helpompi käsitellä.

6. Ota torttu jääkaapista. Poista paperi ja levitä pinnalle loput vaahdosta tarttumapinnaksi. Siivilöi tomusokeria työpöydälle ja kauli sokerimassasta noin 4 mm paksu levy. Nosta levy kaulimen avulla tortun päälle, silota pinta kevyesti kädellä sivellen, laskosta kulmat. Taivuta käden syrjällä massaa tortun alle ja leikkaa ylimääräinen massa pois.

7. Koristele sitruunainen mokkakääretorttu suklaakonvehdeilla ja suklaalastuilla. Jos haluat kiinnittää konvehdit, käytä sokerimassakuorrutetta (saa valmiina kaupasta). Anna maustua jääkapissa pari tuntia ilman kakkukupua. Tortun maku paranee, kun se saa levätä viileässä yön yli. Voit myös pakastaa tortun leivinpaperiin tai folioon käärittynä. Kun sulatat leivonnaisen, ota folio pois, jotta pinta ei hikoile.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä