Kotivinkki

Sitruunainen mansikkakääretorttu on kesän makoisin herkkurulla! Poimi ohje ja leivo vaikka jo tänään

35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
10 min
Sitruunaisessa mansikkakääretortussa on mansikoita sekä rullan sisällä, kuorrutuksessa että kruununa valmiin leivonnaisen päällä. Sitruunatahna ja rahka tuovat herkkuun raikkaan säväyksen. Resepti on gluteeniton.
GL
KA
4.1
0
Julkaistu: 16.6.2022


Reseptin ainekset (10–12 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • ½ dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja, jos et tee gluteenitonta)
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dllemon curd -sitruunatahnaa (esim. Pirkka)
  • 2 prkvaniljarahkaa (esim. Valio, à 200 g)
  • 5 dlmansikoita

Kuorrutus

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 dl + 3 dlmansikoita
  • 2 rkl sokeria

Lisäksi

  • hienoa sokeria
Tulosta

Mansikkakääretorttu – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle ­uunipellille. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Kumoa pohja hienolla sokerilla sirotellulle, puhtaalle leivinpaperille. Levitä sitruunatahna ohueksi kerrokseksi pohjalle. Levitä rahka sitruunatahnan päälle. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat rahkan ­päälle. Kääri täytetty pohja rullalle leivin­paperin avulla.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Poista mansikoista kanta. Soseuta sauvasekoittimella noin 2 dl mansikoita ja 2 rkl sokeria ja kääntele ­sose kermavaahdon joukkoon. Lusikoi mansikkakerma täytetyn rullan päälle rennosti. Leikkaa loput mansikat viipaleiksi mansikkakerman päälle.
Kommentoi »