Maku

Sitruunainen lohimedaljonki

30 min
4.6
0

Sitruunainen lohimedaljonki

GL
MA
MU
0
4.6
Kaunis ja superherkullinen lohimedaljonki valmistuu helposti uunissa! Sitruuna antaa meheville lohimedaljongeille kivan raikkauden. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 glohta (nahallista lohifileetä, ACS- tai luomumerkitty)
  • 1-2 tlsitruunankuorta (luomu)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1 tlsuolaa (hiutaleita)
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Nypi fileestä pois mahdolliset ruodot. Leikkaa filee neljään palaan. Tee jokaisen palan puoliväliin nahkaan asti ulottuva viilto ja käännä pala medaljongiksi niin, että nahka jää keskelle palaa.

Nosta medaljongit uunivuokaan. Puserra päälle vähän sitruunamehua, lisää sitruunan kuoriraastetta ja valuta pinnalle vähän hunajaa.

Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla.

Kypsennä medaljonkeja 200-asteisessa uunissa tai uunin grillivastusten alla 12–15 minuuttia. 

Tarjoa lohimedaljongit survottujen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä