Maku

Sitruunainen lohimedaljonki

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Kaunis ja superherkullinen lohimedaljonki valmistuu helposti uunissa! Sitruuna antaa meheville lohimedaljongeille kivan raikkauden. Tätä kannattaa kokeilla!
GL
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 16.7.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 700 glohta (nahallista lohifileetä, ACS- tai luomumerkitty)
  • 1-2 tlsitruunankuorta (luomu)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlhunajaa (juoksevaa)
  • 1 tlsuolaa (hiutaleita)
  • 1/4 tlvalkopippuria
Tulosta

Nypi fileestä pois mahdolliset ruodot. Leikkaa filee neljään palaan. Tee jokaisen palan puoliväliin nahkaan asti ulottuva viilto ja käännä pala medaljongiksi niin, että nahka jää keskelle palaa.

Nosta medaljongit uunivuokaan. Puserra päälle vähän sitruunamehua, lisää sitruunan kuoriraastetta ja valuta pinnalle vähän hunajaa.

Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla.

Kypsennä medaljonkeja 200-asteisessa uunissa tai uunin grillivastusten alla 12–15 minuuttia. 

Tarjoa lohimedaljongit survottujen perunoiden kanssa.

Kommentoi »