Maku

Sitruunainen liukuvärikakku

1 h 15 min
5
0

Sitruunainen liukuvärikakku

Trendikkäät sateenkaarikakut paistetaan usein monessa erässä, mutta tämä liukuvärikakku valmistuu samalla kertaa yhdessä vuoassa.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Sitruunakakku

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 1 tlelintarvikeväriä (keltaista, oranssia ja punaista)

Koristeluun

  • 130 gvalkosuklaata
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (Ø noin 20 cm).

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa.

Jaa taikina viiteen pieneen kulhoon. Lisää väriä vähän (veitsenkärjellinen) kerrallaan. Värjää taikinat seuraavasti:

Taikina 1: punaista ja hieman oranssia.
Taikina 2: oranssia ja punaista yhtä paljon.
Taikina 3: pelkkää oranssia.
Taikina 4: keltaista ja oranssia yhtä paljon.
Taikina 5: keltaista ja hieman oranssia.

Levitä taikinat kerroksittain vuokaan aloittaen punaisesta ja edeten keltaiseen.

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia., kunnes kakku tuntuu tikulla koitettaessa kypsältä.

Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa se sitten tarjoilualustalle.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

Valuta suklaata liukuvärikakun päälle ja ripottele koristeeksi raastettua sitruunankuorta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä