Maku

Sitruunainen lehtikaalipasta

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3.9
0


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • täysjyväpastaa
  • 2 kpltuoretta lehtikaalia ((ruotoa))
  • 0,5 kplsitruunan mehua
  • 4 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkloliiviöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • 1-2 rklparmesanjuustoa raastettuna
  • 0,5 rklauringonkukansiemeniä
  • 1-2 rkltuoretta basilikaa silputtuna
  • mustapippuria rouhittuna
  • suolaa
Tulosta

Laita pastan suolattu keitinvesi kiehumaan. 

Putsaa ja leikkaa lehtikaalista ruodon paksu keskiosa pois. Silppua lehtikaali. 

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää rasva. 

Lisää pasta ja keitä al denteksi. 

Silppua valkosipuli.

Kun pasta on kiehumassa lisää lehtikaali ja sitruunamehu pannulle. Anna lehtikaalin pehmetä pannulla. 

Mausta lehtikaali suolalla. 

Lisää valkosipuli, varo ettei se pala. 

Kun pasta on valmista, valuta se ja siirrä takaisin kattilaan. 

Kaada paistinpannulta öljy, lehtikaali ja hienonnettu valkosipuli pastan joukkoon. Sekoita ja mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja parmesanjuustolla. 

Lisää vielä tilkka oliiviöljyä. 

Tarjoile pasta parmesanjuustolla ja tuoreella basilikalla höystettynä. Voit myös halutessasi lisätä annokseen auringonkukansiemeniä.

Kommentoi »