Sitruunainen katkarapusalaatti

45 min
3
0

Sitruunainen katkarapusalaatti

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 350 gkatkarapuja (pakaste)

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 kplsitruunaa (mehu)
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tarjoiluun

  • 1 kpllollo rossoa ruukussa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 1/2 dlkivettömiä oliiveja (vihreitä)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valuta sulaneet katkaravut.

Sekoita marinadin aineet keskenään ja kääntele joukkoon katkaravut. Anna rapujen maustua kylmässä vähintään puoli tuntia, mielellään pari tuntia ennen tarjoilua.

Revi huuhdellut salaatit tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon katkaravut kastikkeineen. Viimeistele katkarapusalaatti oliiveilla.

Sitruunaisen katkarapusalaatin seuraksi sopii tuore leipä.

•Lisää halutessasi mukaan paloiteltua melonia tai avokadoa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä