Maku

Sitruunainen katkarapu-avokadorisotto

25 min
5
0

Sitruunainen katkarapu-avokadorisotto

GL
MU
0
5
Avokado sopii mainiosti myös risottoon! Kermainen avokado ja katkaravut saavat potkua raikkaasta sitruunasta.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 8 dlvettä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 rklkalafondia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlluomusitruunankuorta (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplavokado
  • 180 gkatkarapuja (1 pussillinen, pakaste)
  • basilikaa (1/2 ruukkua)
  • 1 1/2 dlparmesaania raastettuna

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää riisi ja sekoittele hetki.

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää veteen sitruunamehu, fondi ja suola.

Lisää lientä kauhallinen kerrallaan riisien sekaan paistokasariin ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.

Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).

Mausta risotto sitruunankuorella ja mustapippurilla.

Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa toinen avokadonpuolikas kuutioiksi ja soseuta toinen puolikas haarukalla. Hienonna basilika.

Lisää risottoon katkaravut ja parmesaanijuusto, kuumenna nopeasti. Lisää lopuksi avokadot ja viimeistele basilikalla.

Tarjoa risotto heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä