5(1)
Sitruunainen brita-valkosuklaakakku on ihanan överi! Kesäkakkua voi muunnella maun mukaan
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lukijamme Emma Pekkanen keksi yhdistää britakakun ja valkosuklaa-sitruunamutakakun. Hänen kesäkakussaan on sitruunaista valkosuklaamutakakkua, rapeaa marenkia, pehmeää kermavaahtoa ja mansikoita. Kurkkaa Emman vinkit ohjeen muunteluun reseptin jäljestä!
7.7.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Brita-valkosuklaamutakakku
150 gvalkosuklaata
100 gvoita
2munaa + 1 keltuainen
¾ dlsokeria
2½ dlvehnäjauhoja
1½ tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
⅓ tlsuolaa
2 rkllemon curd -tahnaa
Marenki
1valkuainen
¾ dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
Kuorrutus
3 dlkuohukermaa
½ dltomusokeria
½ tlvaniljasokeria
Viimeistely
mansikoita
syötäviä kukkia
(minisitruunoita)

Sitruunainen brita-valkosuklaamutakakku – ohje:

  1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kulhossa. Erottele yhden munan valkuainen toiseen kulhoon.
  2. Lisää keltuainen, munat ja sokeri voi-suklaaseokseen, sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi lemon curd. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (ø 20–22 cm).
  3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenki vuokaan taikinan päälle.
  4. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Peitä kakku foliolla puolessa välissä paistoa, jos marenki meinaa tummua liikaa. Anna kakun jäähtyä.
  5. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lusikoi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota ruusukkeita kakun päälle. Koristele mansikoilla, kukilla ja halutessasi minisitruunoilla.

Kesäkakku kaikilla herkuilla

”Leipojana olen hyvin intohimoinen ja luova. Tykkään kokeilla uusia juttuja. Ideoita pyörii mielessä koko ajan niin paljon, että välillä on ryhdyttävä heti leipomaan, kun inspiraatio iskee. Tykkään leipoa erityisesti juusto- ja mutakakkuja, sillä niitä voi maustaa loputtomasti erilaisilla makuyhdistelmillä.

Tämä kakku syntyi, kun inspiroiduin yhdistämään britakakun ja valkosuklaa-sitruunamutakakun. Sitruuna tasapainottaa makeaa valkosuklaata, ja lisää raikkautta saa koristelemalla kakun kermavaahdolla ja marjoilla. Kakusta saa erilaisen suklaamakua vaihtamalla. Loistava yhdistelmä voisi olla maito- tai tummasuklainen mutakakku appelsiinilla höystettynä.”

Emma Pekkanen, Lieksa. Katso lisää Emman keittiöbravuureita Instagramissa @emmasofiacake.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.