Kotivinkki

Sitruunainen äyriäisrisotto

0
0

Sitruunainen äyriäisrisotto

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • ¼ dlöljyä
  • 25 gvoita
  • ½isosta purjosta
  • 2valkosipulin kynttä
  • 2 tlcurrya
  • 2 dlvalmiiksi keitettyä basmatiriisiä
  • 1 pktpakasteäyriäissekoitusta
  • 1 prksäilykesimpukoita
  • 1-2 dlruokakermaa
  • margariinia
  • 1-2 rklsitruunanmehua
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta
  • suolaa
  • mustapippuria

Koristeluun:

  • silputtua kevätsipulia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1.Kuumenna pannussa öljy ja voi. Hyödynnä edellisen päivän ruoanvalmistuksesta jäänyt purjosipuli. Lisää pesty ja ohuiksi renkaiksi silputtu purjo ja kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota. Lisää loppuvaiheessa curry ja paista vielä parin minuutin ajan.

2.Lisää pannulle valmiiksi keitetty basmatiriisi ja kääntele seosta kohtalaisella lämmöllä, kunnes se on lämmennyt. Lisää sulatetut ja valutetut äyriäiset ja simpukat.

3.Lisää sekaan kermaa ja tarvittaessa nokare margariinia, niin että seos on kosteaa ja mausta makusi mukaan sitruunanmehulla, -kuorella, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa raastetun parmesaanin ja tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä