Maku

Sitruunabroileri

1 h 10 min
5
0

Sitruunabroileri

Sitruunabroileri valmistetaan broilerin koipireisistä, jotka kypsennetään paneroituina uunissa.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 900 gbroilerin koipi-reisiä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 kplsitruunaa
  • 1 rklkapriksia

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippuri.

Riko kananmunat toiselle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla.

Poista halutessasi koipireisistä nahka ja kääntele koivet molemmin puolin ensin kananmunassa ja sitten jauhoseoksessa.

Pane koivet limittäin runsaalla voilla voideltuun reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniisti ruskettunut.

Käännä koivet ympäri ja kypsennä edelleen 10 minuuttia.

Alenna lämpö sitten 175 asteeseen.

Pese sitruunat huolellisesti harjaten ja raasta talteen niiden keltainen kuori. Halkaise sitruunat ja purista niistä mehut. Lisää koipien päälle kuoriraaste, mehu ja kaprikset ja kypsennä edelleen noin 45 minuuttia eli kunnes liha on kypsää.

Ota vuoka uunista. Nosta broilerit tarjoiluvadille ja kaada vuokaan valunut neste tiheän siivilän läpi kastikekulhoon.

Tarjoa broilerinkoivet kuumina, keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä