Maku

Jospa vielä yksi pala? Sitruuna-vaahtokarkkiruudut ovat täydellinen herkku kirpeän ja makean ystävälle

2 h 55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 40 min
Vaahtokarkkikuorrutteella päällystetyt sitruuna-vaahtokarkkiruudut ovat täydellisiä pieniä jälkiruokapaloja. Palat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän, elleivät ne päädy heti kerralla parempiin suihin.
KA
0
0
Julkaistu 6.4.2022


Reseptin ainekset (8 isoa tai 16 pientä palaa)

Pohja

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 175 gvoita
  • 1 dltomusokeria
  • 1luomusitruunan kuori

Täyte

  • 5munaa
  • 3 dltomusokeria
  • 1½ dl luomusitruunanmehua
  • 2 rklvehnäjauhoja

Kuorrute

  • 80 g (20 kpl) vaahtokarkkeja
  • 4 tlluomusitruunanmehua
  • 2 rklluomusitruunan kuorta ohuina suikaleina
Tulosta

Sitruuna-vaahtokarkkiruudut leivotaan näin:

  1. Vuoraa noin 20 × 25 cm:n uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Sekoita murumaiseksi. Levitä seos vuokaan ja painele tiiviisti vuoan pohjalle.
  3. Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  4. Vispaa täytteen ainekset kulhossa sekaisin. Siivilöi seos suoraan kuuman pohjan päälle vuokaan. Paista 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
  5. Puolita 8 vaahtokarkkia ja siirrä ne sivuun koristelua varten. Laita loput vaahtokarkit ja sitruunanmehu mikron kestävään astiaan. Kuumenna mikrossa 30 sekunnin sykleissä välillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit sulavat. Karkit paisuvat kuumennuksesta, joten ota kulho varovasti mikrosta ja sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä seos kakun pinnalle ja paina vaahtokarkit koristeeksi. Siirrä jääkaappiin 2 tunniksi. Leikkaa sitruuna-vaahtokarkkiruudut jäähtyneenä paloiksi.
Kommentoi »