Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

0
1

Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut

Ihanan keväisissä sitruunakuppikakuissa on unikonsiemeniä ja pinnalla valkosuklainen kuorrutus.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 125 gvoita
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1/2 kplsitruunan raastettu kuori
  • 1-2 rklunikonsiemeniä
  • 1,2 dlmaitoa (120 ml)
  • 2 kplmunaa

Kuorrutus

  • 115 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 85 gvalkosuklaata
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 0,3 dltäysmaitoa (30 ml)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Toisessa kulhossa riko munat, sekoita maito joukkoon.

Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen nestettä ja jauhoseosta samalla sekoittaen. Lisää hyvin pestyn sitruunan kuori ja unikonsiemenet sekoituksen loppuvaiheessa.

Jaa taikina paperivuoilla vuorattuun 12-koloiseen muffinivuokaan, täytä vuoat vain 2/3 täyteen. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hieman.

Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetken aikaa, kunnes se muuttuu vaaleammaksi. Lisää tomusokeri ja sulatettu valkosuklaa joukkoon, vaahdota kuohkeaksi.

Lisää lopuksi sitruunan kuori ja maito, sekoita tasaiseksi.

Pursota kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle ja koristele pensasmustikoilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä