Sitruuna-tuorejuustokeksit

0
0

Sitruuna-tuorejuustokeksit

Oletko kokeillut koskaan laittaa tuorejuustoa keksitaikinaan? Ihanan mehevissä, pehmeissä tuorejuustokekseissä maistuu lisäksi raikas sitruuna.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Taikina

  • 55 gsitruunavoita
  • 50 gtuorejuustoa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklmaitoa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Kuorrute

  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlvettä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ota aineet ajoissa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Mikäli et käytä sitruunavoita, lisää tässä vaiheessa sitruunan raastettu kuori.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vaahdon joukkoon muna ja maito, vatkaa sileäksi. Lisää sen jälkeen jauhot ja sekoita kunnes aineet ovat juuri ja juuri yhdistyneet.

Lusikoi 1 1/2 ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille, paista uunissa 10–14 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat saaneet reunoille hieman väriä. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset sekaisin. Lusikoi noin teelusikallinen jokaisen keksin päälle, anna kuorrutteen jähmettyä. Säilyä keksit huoneenlämmössä.

Vinkki!

Voit korvata sitruunavoin tavallisella voilla ja 1/2 sitruunan raastetulla kuorella. Jos käytät suolattua voita, reseptin suolaripausta ei enää tarvita.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä