4,4(8)
Sitruuna-pannacottapiirakka on kerman ja kirpeyden lyömätön liitto – nappaa Annin uunissa -bloggaajan houkutteleva resepti
kasvis
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Kevät on sitruunan aikaa. Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunainen yhdisti sitruunatortun ja pannacotan täyteläiseksi piirakaksi. Raikas herkku viimeistellään kandeeratuilla sitruksilla.
Julkaistu 23.3.2022
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset 8 annosta
Pohja
3 dlvehnäjauhoja
1 dltomusokeria
1sitruunan kuoriraaste
150 gvoita
1–2 rklvettä
Täyte
4liivatelehteä
2 ½ dltäysmaitoa
2 ½ dlkuohukermaa
2 ½ rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1sitruunan kuoriraaste
Kandeeratut sitrukset
noin 300 gsitruksia, kuten appelsiini, sitruuna, lime ja kumkvatti
1 dlsokeria
1 ½ dlvettä
Lisäksi
2 dllemon curdia

Sitruuna-pannacottapiirakka leivotaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita sokeri, jauhot ja ­sitruunan kuoriraaste. Nypi voi kuutioina sekaan, niin että taikinasta ­tulee murumaista. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Kiedo taikinapallo kelmuun ja ­pane 30 minuutiksi jääkaappiin.
  3. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla. Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan (halk. 24–26 cm). Aseta piirakan reunoille folio, jotta reuna ei valahda paiston aikana. ­Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  4. Jäähdytä pohja kunnolla. Irrota pohja irtopohjallisesta vuoasta, jos paistoit sellaisessa, ja aseta se tarjoilualustalle.
  5. Valmista täyte. Laita liivatteet ­likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  6. Mittaa kerma, maito ja sokerit ­kattilaan. Kiehauta seos.
  7. Pese sitruuna ja raasta sitruunan kuori kermaseokseen. Sekoita. Purista liivatteet kunnolla ja sekoita kermaseokseen.
  8. Jäähdytä pannacottaseos huoneen­lämpöiseksi ja kaada sitten varovasti pohjan päälle lusikan avulla. Jos mahdollista, tee tämä vaihe niin, että piirakka on jo jääkaapissa, jotta täyte ei valu yli reunojen piirakkaa siirtäessä. Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt kokonaan.
  9. Valmista kandeeratut sitrukset. Pese sitrukset huolellisesti ja viipaloi renkaiksi. Ryöppää sitrukset kahteen kertaan reilussa kiehuvassa vedessä. Vaihda vesi välissä. Näin saat suurimman kitkeryyden pois kuorista.
  10. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta. Lisää sitrusten siivut sokeri­liemeen ja keitä hiljalleen noin 45 minuuttia.
  11. Nosta sitrukset leivinpaperin päälle. Jäähdytä ja kuivata niitä noin 24 tuntia. Voit kääntää siivut puolessa välissä.
  12. Levitä lemon curd varovasti piirakan päälle lusikalla. Nostele päälle kandeerattuja sitruksia koristeeksi.

Vinkit!

  • Tee piirakasta maidoton vaihtamalla voi margariiniin ja käyttämällä kuumuutta kestävää kasvipohjaista maitoa ja kermaa. Korvaa liivatteet agar agar -jauheella (esimerkiksi Meira, 2 tl).
  • Gluteeniton piirakka tehdään vaihtamalla pohjan jauhot gluteenittomiin jauhoihin.
1 kommentti