Sitruuna-pannacottapiirakka on kerman ja kirpeyden lyömätön liitto – nappaa Annin uunissa -bloggaajan houkutteleva resepti
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Kevät on sitruunan aikaa. Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunainen yhdisti sitruunatortun ja pannacotan täyteläiseksi piirakaksi. Raikas herkku viimeistellään kandeeratuilla sitruksilla.
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.3.2022

Sitruuna-pannacottapiirakka on kerman ja kirpeyden lyömätön liitto – nappaa Annin uunissa -bloggaajan houkutteleva resepti
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dltomusokeria
- 1sitruunan kuoriraaste
- 150 gvoita
- 1–2 rklvettä
Täyte
- 4liivatelehteä
- 2 ½ dltäysmaitoa
- 2 ½ dlkuohukermaa
- 2 ½ rklsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1sitruunan kuoriraaste
Kandeeratut sitrukset
- noin 300 gsitruksia, kuten appelsiini, sitruuna, lime ja kumkvatti
- 1 dlsokeria
- 1 ½ dlvettä
Lisäksi
- 2 dllemon curdia
Sitruuna-pannacottapiirakka leivotaan näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita sokeri, jauhot ja sitruunan kuoriraaste. Nypi voi kuutioina sekaan, niin että taikinasta tulee murumaista. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Kiedo taikinapallo kelmuun ja pane 30 minuutiksi jääkaappiin.
- Kauli taikina jauhoitetulla alustalla. Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan (halk. 24–26 cm). Aseta piirakan reunoille folio, jotta reuna ei valahda paiston aikana. Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Jäähdytä pohja kunnolla. Irrota pohja irtopohjallisesta vuoasta, jos paistoit sellaisessa, ja aseta se tarjoilualustalle.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Mittaa kerma, maito ja sokerit kattilaan. Kiehauta seos.
- Pese sitruuna ja raasta sitruunan kuori kermaseokseen. Sekoita. Purista liivatteet kunnolla ja sekoita kermaseokseen.
- Jäähdytä pannacottaseos huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten varovasti pohjan päälle lusikan avulla. Jos mahdollista, tee tämä vaihe niin, että piirakka on jo jääkaapissa, jotta täyte ei valu yli reunojen piirakkaa siirtäessä. Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt kokonaan.
- Valmista kandeeratut sitrukset. Pese sitrukset huolellisesti ja viipaloi renkaiksi. Ryöppää sitrukset kahteen kertaan reilussa kiehuvassa vedessä. Vaihda vesi välissä. Näin saat suurimman kitkeryyden pois kuorista.
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta. Lisää sitrusten siivut sokeriliemeen ja keitä hiljalleen noin 45 minuuttia.
- Nosta sitrukset leivinpaperin päälle. Jäähdytä ja kuivata niitä noin 24 tuntia. Voit kääntää siivut puolessa välissä.
- Levitä lemon curd varovasti piirakan päälle lusikalla. Nostele päälle kandeerattuja sitruksia koristeeksi.
Vinkit!
- Tee piirakasta maidoton vaihtamalla voi margariiniin ja käyttämällä kuumuutta kestävää kasvipohjaista maitoa ja kermaa. Korvaa liivatteet agar agar -jauheella (esimerkiksi Meira, 2 tl).
- Gluteeniton piirakka tehdään vaihtamalla pohjan jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Kermavanukkaan uudet kujeet! Pannacottapiirakka yhdistää mehukkaan mangon ja italialaiset mantelikeksit
Kotivinkki

Torta della Nonna – Sikke Sumari hemmottelee vieraitaan toscanalaisella sitruunatortulla
Maku

Sitruunaiset minijuustokakut ovat kekkereiden vetonaula – valmista makeankirpeät herkut näppärästi muffinipellillä
Maku

Sitruunapiirakka jossa ei marenkia säästellä
Kotivinkki

Sitruunapiirakka
Maku

Lakritsi-sitruunapiirakka – pohja Fazerina-kekseistä, koko komeus ilman uunia
Kotivinkki

Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä
Kotivinkki

Limejuustokakku – jos tykkäät raikkaista herkuista, tähän rakastut!
Meillä kotona