Maku

Sitruuna-mustikkaruudut

50 min
4.7
2

Sitruuna-mustikkaruudut

Supersitruunaiset ja mehevät leivokset saavat mehevyytensä rahkasta ja makunsa kirpeästä sitruunasta ja pensasmustikoista.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 175 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 2 kplsitruunan raastettu kuori
  • 125 gmaitorahkaa (sitruunan makuista)
  • 2 kplmunaa
  • 300 gvehnäjauhoja (n. 4 1/2 dl)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 100 gpensasmustikoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota voi sokereiden kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan).
Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Pese sitruunat ja kuivaa, raasta kuori vaahdon joukkoon ja purista sitruunan mehu, sekoita. Kääntele joukkoon rahka.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita jauhot vaahdon joukkoon, lisää pensasmustikat sekoituksen loppuvaiheilla. Lopeta sekoittaminen juuri kun ainekset ovat yhdistyneet.
Vuoraa n. 20×20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla, levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Valmis leivos on kohonnut mutta vielä mehevä. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä