Maku

Sitruuna-marenkitorttu

2 h 15 min
4.3
0

Sitruuna-marenkitorttu

GL
0
4.3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 7 kplvalkuaista
  • 4 dltomusokeria
  • 200 gmantelijauhetta

Sitruunakreemi

  • 7 kplkeltuaista
  • 2 dlsokeria
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 250 gvoita
  • 1 rklvaniljasokeria

Koristeluun

  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja voitele paperit kevyesti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Jaa massa pelleille neljään osaan ja levitä suorakulmioiksi.

Paista yhtä pellillistä kerrallaan 15–20 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet väriä, ja tuntuvat kosketettaessa asettuneilta.

Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti paperista. Pohjat jähmettyvät jäähtyessään.

Tee sitruunakreemi. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu koko ajan vatkaten. Jatka kuumentamista, kunnes seos on sakeaa.

Nosta kulho vesihauteesta ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa seos voin joukkoon pienissä erissä. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Kokoa sitruuna-marenkikakku levittämällä pohjalevyjen väliin sitruunakreemiä. Levitä kreemiä myös tortun pinnalle.

Koristele sitruuna-marenkitorttu sitruunaviipaleilla ja mantelilastuilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä