Maku

Sitruuna-lakujäätelö – jätskikiskan ikisuosikki valmistuu raikkaasta rahkasta ja lakritsista

5 h
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen4 h 30 min
Sitruunaa ja lakua samassa pallossa, oi kyllä! Lakritsifudgeista sulatettu lakritsikastike ja raikkaan sitruunainen rahka ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä.
MU
1
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (8 annosta)

Jäätelömassa

  • 1 tlluomusitruunan kuoriraastetta
  • 1 prk (3,3 dl)kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g)sitruunarahkaa
  • 1 dlglukoosisiirappia
  • ½ dlsokeria

Lakritsikastike

  • 10lakritsifudgea (esim. Kick, à 19 g)
  • 4 rklvettä

Tarjoiluun

  • 8jäätelövohvelia
Tulosta

Sitruuna-lakujäätelö valmistuu näin:

  1. Valmista ensin lakritsikastike. Mittaa vesi ja fudget kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä sekoitellen niin kauan, että fudge on sulanut veteen. Anna jäähtyä.
  2. Raasta sitruunankuori. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, glukoosisiirappi, sokeri ja kuoriraaste. Kääntele rahkaseos kermavaahtoon nuolijalla.
  3. Kaada noin kolmasosa jäätelömassasta pakastuksen kestävään muovirasiaan tai vuokaan, esimerkiksi leipävuokaan (tilavuus noin 1,5 l). Valuta päälle lakritsikastiketta. Toista vielä kaksi kertaa, niin että päällimmäiseksi jää lakritsikastike. Peitä tuorekelmulla.
  4. Pakasta vähintään 4 tuntia.

Vinkki!

Lakritsikastike toimii myös vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
1
Kommentoi »