Sitruuna-lakujäätelö – jätskikiskan ikisuosikki valmistuu raikkaasta rahkasta ja lakritsista
5 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h 30 minSitruunaa ja lakua samassa pallossa, oi kyllä! Lakritsifudgeista sulatettu lakritsikastike ja raikkaan sitruunainen rahka ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä.
MU
1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.7.2019

Sitruuna-lakujäätelö – jätskikiskan ikisuosikki valmistuu raikkaasta rahkasta ja lakritsista
Ainekset (8 annosta)
Jäätelömassa
- 1 tlluomusitruunan kuoriraastetta
- 1 prk (3,3 dl)kuohukermaa
- 2 prk (à 200 g)sitruunarahkaa
- 1 dlglukoosisiirappia
- ½ dlsokeria
Lakritsikastike
- 10lakritsifudgea (esim. Kick, à 19 g)
- 4 rklvettä
Tarjoiluun
- 8jäätelövohvelia
Sitruuna-lakujäätelö valmistuu näin:
- Valmista ensin lakritsikastike. Mittaa vesi ja fudget kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä sekoitellen niin kauan, että fudge on sulanut veteen. Anna jäähtyä.
- Raasta sitruunankuori. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, glukoosisiirappi, sokeri ja kuoriraaste. Kääntele rahkaseos kermavaahtoon nuolijalla.
- Kaada noin kolmasosa jäätelömassasta pakastuksen kestävään muovirasiaan tai vuokaan, esimerkiksi leipävuokaan (tilavuus noin 1,5 l). Valuta päälle lakritsikastiketta. Toista vielä kaksi kertaa, niin että päällimmäiseksi jää lakritsikastike. Peitä tuorekelmulla.
- Pakasta vähintään 4 tuntia.
Vinkki!
Lakritsikastike toimii myös vaniljajäätelön kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
1