Maku

Sitruuna-kukkakaalisalaatti

50 min
1
0

Sitruuna-kukkakaalisalaatti

GL
MA
MU
VE
0
1
Tässä salaatissa on kukkakaalia kahdessa muodossa. Paahdetut sipulit ja pistaasit antavat salaatille makua ja säilötty sitruuna kirpeyttä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1,5 kgkukkakaalia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 kplsäilöttyjä sitruunoita
  • 70 grucolaa (1 rasia)
  • minttua (1 ruukku)
  • 2 dlkivettömiä kalamataoliiveja
  • 1 dlpistaaseja (rouhittuna)

Kastike

  • 2 rklkurpitsansiemenöljyä (tai pistaasiöljyä)
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pese kukkakaalit. Pilko niistä kaksi suupaloiksi leivinpaperin päälle pellille. Valuta öljyä ja ripottele juustokuminaa ja suolaa päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Aja kolmas kukkakaali muruiksi monitoimikoneen leikkuuterällä.

Silppua säilötty sitruuna.

Huuhdo ja kuivaa rucola ja minttu. Sekoita kulhossa kukkakaalit, sitruunasilppu, oliivit, rucola ja minttu. Ripottele pistaasit salaatin päälle. Sekoita keskenään pistaasiöljy ja sitruunamehu. Valuta kastiketta salaattiin.

Vinkki!

Säilöttyjä sitruunoita löytyy etnisistä kaupoista ja isoista marketeista. Voit tehdä niitä myös itse. Pese 1 kg sitruunoita ja purista muutamasta mehu. Purkita sitruunat tiiviisti ja ripottele väliin 1 dl suolaa. Kaada päälle mehua kunnes sitruunat peittyvät. Anna tekeytyä 3 viikkoa huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä