Kotivinkki

Mehevä ja raikas! Sitruuna-kesäkurpitsakakku on sadonkorjuuajan vastustamattomin herkku

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Kun koristelet sitruuna-kesäkurpitsakakun syötävillä samettikukilla, et tarvitse kahvipöytään edes kukkakimppua. Herkku vain paranee, kun se saa tekeytyä seuraavaan päivään.
KA
4.2
0
Julkaistu: 12.7.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 300 gkesäkurpitsaa raasteena ( 6 dl)
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 3munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1½ dlrypsiöljyä
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa

Kuorrutus

  • 50 gvoita
  • 1½ dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ rklsitruunanmehua

Viimeistely

  • syötäviä kukkia (esimerkiksi samettikukkia)
Tulosta

Sitruuna-kesäkurpitsakakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunan ja pohjan väliin ja voitele reunat. Kakun voi paistaa myös tasapohjaisessa voidellussa, jauhotetussa vuoassa.
  2. Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se raastimen karkealla terällä. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ­öljy, kesäkurpitsa- ja sitruunakuoriraasteet sekä sitruunanmehu.
  4. Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin ­keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  7. Valmista kuorrutus. Vatkaa voi, tomu- ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto nokareina niin, että se sekoittuu hyvin vaahtoon. Mausta sitruunamehulla.
  8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kukilla.

Kommentoi »