Kotivinkki

Sitruuna-kermavanukas

0
0

Sitruuna-kermavanukas

Teksti Kotivinkki
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1¼ dlsitruunan mehua
  • 4 dlkuohu- tai vispikermaa
  • ½ dlhunajaa

VIHREÄ HUNAJAKASTIKE:

  • ½ dlmintun- tai nuoria mustaherukanlehtiä hienonnettuna
  • ½ dlvettä
  • ½ dlhunajaa

LISÄKSI:

  • tuoreita marjoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Purista sitruunan mehu. Lämmitä kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää hunaja. Nosta pois liedeltä.

2. Lisää sitruunamehu kuumaan kermaan koko ajan sekoittaen.

3. Kaada seos kuuteen annosmaljaan tai lasiin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Nosta annokset jääkaappiin 4 tunniksi tai pakastimeen 2 tunniksi hyytymään loppuun.

4. Aja minttu tai varrettomat mustaherukanlehdet, vesi ja hunaja tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.

5. Kaada tilkka vihreää hunajakastiketta vanukkaiden päälle ennen tarjoilua. Koristele vielä marjoilla.

Vinkki!

Huom: Vanukkaan hyydytysaika on 3-4 T.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä