4,2(41)
Sitruuna-kaprismarinoitu kieli
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h
19.2.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kplnaudan kieltä
Liemi
30 dlvettä
2 1/2 rklsuolaa
1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
4 kpllaakerinlehteä
1 kplsipulia
Marinadi
1 dlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1 kplsitruunaa (kuoriraaste+mehu)
1 rklruokosokeria
1 tlsuolaa
35 gkapriksia (pieniä)
1 dllehtipersiljaa (silputtuna)
1/4 tlmustapippuria

Huuhtele naudan kieli huolellisesti kylmällä vedellä.

Siirrä kieli kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois reikäkauhalla.

Lisää liemeen mausteet ja kuorittu ja paloiteltu sipuli.

Keitä kieli keskilämmöllä kannen alla kypsäksi ja pehmeäksi, noin 3 tuntia.

Nosta kieli keitinliemestä. Poista lämpimästä kielestä nahka heti, jolloin se irtoaa vielä helposti.

Laske kieli keitinliemeensä jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kieli ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä marinadin ainekset. Siirrä viipaloitu kieli rasiaan ja kaada päälle marinadi. Peitä kannella ja nosta jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.

Ravistele rasiaa muutaman kerran marinoinnin aikana, jotta maut jakautuvat tasaisesti.

  • Tee runsaita smörrebröd-leipiä, joiden päällä on peruna- tai punajuurisalaattia ja sitruuna-kaprismarinoitua kieltä.
  • Voit myös tarjota sitruuna-karpismarinoidun kielen kylmänä leikkeleenä noutopöydässä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.