Maku

Sitruuna-kaprismarinoitu kieli

24 h 25 min
4.2
0

Sitruuna-kaprismarinoitu kieli

GL
LA
MA
MU
0
4.2
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplnaudan kieltä

Liemi

  • 30 dlvettä
  • 2 1/2 rklsuolaa
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplsipulia

Marinadi

  • 1 dlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 1 kplsitruunaa (kuoriraaste+mehu)
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 35 gkapriksia (pieniä)
  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Huuhtele naudan kieli huolellisesti kylmällä vedellä.

Siirrä kieli kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois reikäkauhalla.

Lisää liemeen mausteet ja kuorittu ja paloiteltu sipuli.

Keitä kieli keskilämmöllä kannen alla kypsäksi ja pehmeäksi, noin 3 tuntia.

Nosta kieli keitinliemestä. Poista lämpimästä kielestä nahka heti, jolloin se irtoaa vielä helposti.

Laske kieli keitinliemeensä jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kieli ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä marinadin ainekset. Siirrä viipaloitu kieli rasiaan ja kaada päälle marinadi. Peitä kannella ja nosta jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.

Ravistele rasiaa muutaman kerran marinoinnin aikana, jotta maut jakautuvat tasaisesti.

  • Tee runsaita smörrebröd-leipiä, joiden päällä on peruna- tai punajuurisalaattia ja sitruuna-kaprismarinoitua kieltä.
  • Voit myös tarjota sitruuna-karpismarinoidun kielen kylmänä leikkeleenä noutopöydässä.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä