Maku

Sitruuna-basilikauunikala

35 min
1
0

Sitruuna-basilikauunikala

GL
LA
MA
MU
0
1
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 glohifileetä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1/2 dlkivettömiä oliiveja (mustia)
  • 1/2 dlkapriksia (isoja)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vesi kiehumaan perunakattilaan.

Kippaa kalafilee voideltuun uunivuokaan. Leikkaa pestyn sitruunan puolikas viipaleiksi ja purista toisen puolen mehu kalan päälle. Valuta kalalle hunajaa ja hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleet kalan päälle samoin kuin sitruunaviipaleet sekä basilikanlehdet. Lisää vuokaan vielä oliiveja ja/tai kapriksia makumieltymysten ja kaapin sisällön mukaan.

Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Sitruuna-basilikakala on kypsä, kun sen paksuimmasta kohdasta otettu ”koepala” on muuttunut läpikuultavasta mattaoranssiksi. Älä kypsennä liikaa – se on kalan turhaa kuivattelua.
Trajoa sitruuna-basilikauunikalaa perunamuusin kanssa.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä