Sitrussalaatti ja mangosorbetti

1 h 15 min
5
0

Sitrussalaatti ja mangosorbetti

GL
KA
LA
MA
0
5
Haussa raikas jälkiruoka? Liköörillä marinoitu sitrussalaatti ja kylmä mangosorbetti ovat ihana yhdistelmä!
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 kplappelsiinia

Marinadi

  • 1 1/2 dlvettä
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 dllikööriä (guava-lulo, LOL)
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 5 dlsorbettia (mango)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa kuoritut appelsiinit kauniiksi ja kalvottomiksi lohkoiksi.
Mittaa marinadin vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää likööri ja kuumenna liki kiehuvaksi. Mausta seos vaniljasokerilla.
Kaada kuuma marinadi appelsiiniviipaleiden päälle ja anna maustua, kunnes viipaleet ovat jäähtyneet tai yön ajan.
Jaa sitrussalaatti jälkiruokakulhoihin jääkaappiin odottamaan. Ota mangosorbetista kuhunkin annokseen kaunis pallo juuri ennen tarjoilua. Koristele sitrussalaatti ja mangosorbetti -annokset halutessasi sitruunamelissalla ja tarjoa lisänä vaniljarullavohveleita.

Vinkki!

Lulo-hedelmä on kotoisin Etelä-Amerikasta. Sen mausta voit löytää sitrusta, ananasta ja raparperiakin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä